SÖTSYRLIGA LINGONREMMAR

INGREDIENSER

  • 250g
    lingon, tinade
  • 1/2dl
    honung, 70 g
  • 1st
    bakplåtspapper av flergångstyp, silikon

SÅ LAGAR DU

Ca 20 remmar. Tidsåtgång: 10 min + 2-3 h.

1. Sätt ugnen på 75° varmluft eller 80° över- och undervärme.

2. Koka upp lingon och honung. Låt sedan koka 5 minuter utan lock. Ta från värmen och mixa blandningen tills den är helt finfördelad till en puré.

3. Bred ut ett tunt lager lingonpuré, ca 25x45 cm, på ett bakplåtspapper av flergångstyp på en plåt. Torka mitt i ugnen 2–3 timmar tills den känns torr och inte kladdar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Låt svalna och skär sedan till remmar. Förvara i burk med lock.